Областният управител на Варна Марио Смърков отмени забраната за коли по

...
Областният управител на Варна Марио Смърков отмени забраната за коли по
Коментари Харесай

Областният управител на Варна отмени забраната за коли по Крайбрежната алея

Областният шеф на Варна Марио Смърков анулира възбраната за коли по Крайбрежната алея в правата сред Рибарски плаж и Втора буна. 

Смърков посочи, че това не значи, че се позволява придвижването на транспортни средства по алеята. По думите му решението за придвижване на МПС не е в пълномощията на Областна администрация, тъй като съгласно мнение на РДНСК и Министерство на регионалното развитие Крайбрежната е улица. Като такава придвижването по нея би трябвало се урегулира от Община Варна. В този смисъл кметът Иван Портних има 14 – дневен период да се произнесе по какъв начин ще бъде проведено придвижването. До тогава трафикът остава стеснен, безапелационен е Смърков.

Областният шеф съобщи, че мнението на съответните институции е подкрепено с всички нужни документи. По думите му заповедта на предшественика му стъпва на думите на тогавашния министър на районното развиване Гроздан Караджов, съгласно който Крайбрежната е алея и в този смисъл не следва придвижването на МПС да бъде лимитирано. Смърков уточни, че за мнението на РДНСК основният проектант на Община Варна е бил известен още през октомври 2022 година, съобщи морето.нет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР